Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Stratégiai Tanulmányok Intézete

Indul a Nemzetek Európája Karrierprogram új évfolyama

Második évfolyamát indítja ősszel a Nemzetek Európája Karrierprogram, amely először tavaly szeptemberben indult azzal a céllal, hogy növelje az európai uniós intézményeknél sikeresen pályázó és elhelyezkedő, megfelelő szakpolitikai ismeretekkel rendelkező magyar szakemberek számát. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és az Igazságügyi Minisztérium (IM) együttműködésében megvalósuló programra június 10-ig lehet jelentkezni.

Az elmúlt években az Európai Uniónak számos kihívással kellett szembenéznie. Világossá vált, hogy a közép-európai tagállamok, elsősorban a V4-ek, köztük hazánk fontos szerepet tölt be az Unió politikájának alakításában. A Nemzetek Európája Karrierprogram célja, hogy hazánk felkészült, Európa és Magyarország ügye iránt egyaránt elkötelezett, idegen nyelveken jól beszélő szakemberekkel képviseltesse magát az uniós intézményekben. A képzés igazi mérföldkőnek számít az európai uniós karrierre készülők támogatásában, ugyanis az elméleti tudás mellett gyakorlatorientált és az ország érdekeinek hatékony nemzetközi képviseletére irányuló, széles körű képzést nyújt, felkészítést ad az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal (EPSO) versenyvizsgájára, továbbá a szaknyelvi tudás fejlesztésével segíti a pályázók nemzetközi elhelyezkedését. A végzett hallgatók számára mindez biztos alapot, komoly lehetőséget jelenthet az európai uniós intézményi karrierjük szempontjából.

A program első évfolyamán 47 hallgató tett sikeres vizsgát. Az egyetemi oktatók mellett tapasztalt brüsszeli diplomatáktól is tanulhattak a képzésben résztvevők, továbbá nagy hangsúlyt kapott a nyelvi készségek elmélyítése, valamint az innovatív megközelítésű gyakorlati oktatás. A program révén egy lendületes, széles látókörű, inspiráló szellemi közösség alakult ki, így a Nemzetek Európája Karrierprogram végzett résztvevőivel való további szakmai kapcsolattartás érdekében Alumni hálózatot hoz létre a Nemzeti Közszolgálati Egyetem.

További információ a programról és a felvételi jelentkezésről ide kattintva érhető el.