Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Stratégiai Tanulmányok Intézete

Az NKE rektora fogadta a Synergia képzés társszervezőit

A képzés budapesti eseménye alkalmából fogadta Koltay András rektor a Synergia magyar-lengyel-bolgár-lett nemzetközi képzési program külföldi partnerintézményeinek Magyarországon tartózkodó vezetőit november 8-án. 

A találkozón Wojciech Federczyk, a varsói Lech Kaczyński Nemzeti Közigazgatási Iskola (KSAP) igazgatója, Agita Kalviņa, a rigai Lett Közigazgatási Iskola (LSPA) igazgatója, Pavel Ivanov, a szófiai Közigazgatási Intézet (IPA) igazgatója, illetve Prőhle Gergely, a Synergia program magyarországi koordinációjáért felelős NKE Stratégiai Tanulmányok Intézetének igazgatója vettek részt.

A rektori találkozón a partnerek méltatták a második éve zajló képzési program eddigi eredményeit, kifejezték szándékukat az együttműködés további folytatására, valamint megvitatták a COVID nyomán az országaikban kialakult felsőoktatási helyzetet.

A Synergia képzési program az NKE és a fenti intézmények együttműködésével 2020 ősz óta tart, melynek célja az állami- és közigazgatási felsővezetők képzése a köz- és a magánszféra jó tapasztalatainak átadása, valamint a személyes kompetenciák és a hatékonyság javítása révén. A 2021/2022-es második évfolyam képzésének első két szakasza szeptemberben Varsóban, októberben Szófiában már lezajlott, november 8-10. között pedig az NKE-n ad otthont neki Budapesten.

A Synergia programról további információ az alábbi linken található.

 

Szöveg: Manzinger Krisztián

Fotó: Szilágyi Dénes 


Címkék: Synergia