Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Stratégiai Tanulmányok Intézete

Indul a Nemzetek Európája Karrierprogram új évfolyama

Az Ukrajnában zajló háború drámai módon hívta fel a figyelmet arra, hogy mennyire fontos az Európai Unió cselekvőképességének növelése. Magyarország számára fontos, hogy e folyamatnak mind rövid, mind hosszú távon cselekvő részese legyen.

„Erősítsük együtt Európát!” mottóval, harmadik évfolyamát indítja ősszel a Nemzetek Európája Karrierprogram, amely 2020. szeptemberben indult azzal a céllal, hogy növelje az európai uniós intézményeknél sikeresen pályázó és elhelyezkedő, Európa és Magyarország ügye iránt egyaránt elkötelezett, idegen nyelveken jól beszélő, megfelelő szakpolitikai ismeretekkel rendelkező magyar szakemberek számát. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és az Igazságügyi Minisztérium (IM) együttműködésében megvalósuló, 2022. szeptemberben új évfolyammal induló programra május 15-ig lehet jelentkezni.

A munka mellett elvégezhető, két szemeszteres képzés igazi mérföldkőnek számít az európai uniós karrierre készülők támogatásában: az elméleti tudás mellett gyakorlatorientált, széles körű képzést nyújt, felkészít az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal (EPSO) versenyvizsgájára, továbbá a szaknyelvi tudás fejlesztésével segíti a pályázók nemzetközi elhelyezkedését.

A képzésben résztvevők tapasztalt, az EU-ügyeket első kézből ismerő professzoroktól, szakemberektől, diplomatáktól sajátíthatják el az uniós ismereteket.

A program célja egy olyan széles látókörű uniós szakemberekből álló, inspiráló szellemi közösség kialakítása, melynek tagjai munkájuk során – mind az uniós intézményekbe bekerülve, mind a hazai közigazgatás uniós szakterületein – egymást erősítve képesek Európa és Magyarország érdekeit előmozdítani.

További információk a programról és a jelentkezés feltételeiről megtalálhatók a képzés honlapján https://nemzetekeuropaja.uni-nke.hu.