Online EPSO beszélgetést tartottunk

2022. március 28-án online EPSO-beszélgetést szerveztünk a Nemzetek Európája Karrierprogram jelenlegi és végzett résztvevői részére.

 

 

A beszélgetés vendége Koen Hendrix, az EPSO (Európai Személyzeti Felvételi Hivatal) külső kommunikációs részlegének vezetője volt.

Prőhle Gergely programigazgató köszöntőjében hangsúlyozta, a Nemzetek Európája Karrierprogram célzottan az uniós közszolgálatra és az EPSO versenyvizsgájára készít fel, és ez a beszélgetés is azt a célt szolgálja, hogy a gyakorlatorientált képzés résztvevői interaktív módon, uniós szakemberektől, első kézből jussanak információhoz felkészülésük során.

Koen Hendrix tájékoztatást adott az EPSO intézményéről, az EU-ról, mint munkáltatóról (milyen emberekre van szükségük, mit kínál az EU, hogyan zajlik a kiválasztás), az EU-s karrier lehetőségekről. Tanácsokat adott, és lehetőséget biztosított arra, hogy az uniós karrierre készülő Nemzetek Európája Karrierprogram résztvevői feltegyék konkrét kérdéseiket a jelentkezéssel kapcsolatban.