Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Stratégiai Tanulmányok Intézete

Indul a jelentkezés a Nemzetek Európája Karrierprogram új, negyedik évfolyamára

 

Uniós tagságunk 20. évfordulóján, 2024 második felében ismét hazánkon a sor, hogy – 2011 után újra – betöltse az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a közeljövőben szükség lesz minél több, az Európai Unió működését jól ismerő és értő fiatal, hazai szakemberre.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és az Igazságügyi Minisztérium (IM) együttműködésében megvalósuló Nemzetek Európája Karrierprogram felkészítést nyújt mindazon európai uniós karrierre készülő fiatal számára, aki európai uniós intézményekben vagy a hazai közigazgatás uniós területein szeretne elhelyezkedni, sikereket elérni. A Karrierprogram végzett hallgatói ezáltal komoly személyi erőforrást jelenthetnek a leendő uniós elnökségi stáb számára is.

A Nemzetek Európája Karrierprogram szeptemberben induló, immár negyedik, új évfolyamára május 15-ig lehet jelentkezni.

A munka mellett elvégezhető, két szemeszteres képzés igazi mérföldkőnek számít az európai uniós karrierre készülők támogatásában: az elméleti tudás mellett gyakorlatorientált, széles körű képzést nyújt, felkészít az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal (EPSO) versenyvizsgájára, továbbá a szaknyelvi tudás fejlesztésével segíti a pályázókat, hogy megállják helyüket nemzetközi környezetben. A képzésben résztvevők tapasztalt, az EU-ügyeket első kézből ismerő professzoroktól, politikusoktól, diplomatáktól sajátíthatják el az uniós ismereteket.

A Karrierprogram célja egy olyan széles látókörű uniós szakemberekből álló, inspiráló szellemi közösség kialakítása, melynek tagjai munkájuk során – mind az uniós intézményekbe bekerülve, mind a hazai közigazgatás uniós szakterületein – egymást erősítve képesek Európa és Magyarország érdekeit előmozdítani. Készüljünk együtt az uniós elnökségre, erősítsük együtt Európát!

További információk a programról és a jelentkezés feltételeiről a képzés új honlapján találhatók.

 

 

Fotó: Szilágyi Dénes